Primeur in slapen: Uniek Wetenschappelijk Meetsysteem

Slapen à la carte

Mag het net dat tikkeltje meer zijn?

Dat een deugddoende nachtrust absoluut noodzakelijk is om overdag optimaal te kunnen functioneren, spreekt voor zich. Toch blijkt dat heel wat mensen 's ochtends niet fit zijn. De oorzaak ligt vaak bij een niet aangepaste matras. spijtig, want vandaag de dag zijn er voldoende technieken voorhanden om elk individu een perfecte slaap te garanderen. En die garantie begint bij de keuze van de juist matras. We noemen dit slapen à la carte. Doe de test en laat ons uw matras op maat aanmeten. Uw slaapcomfort zal er wel bij varen.

Wetenschappelijk onderzoek.

Al sinds een twintig tal jaren doet de Katholieke Universiteit Leuven onderzoek naar gezond slapen. Het onderzoek spitst zich daarbij niet alleen toe op de warmte en vochtigheidshouding in de slaapkamer maar voornamelijk ook op de lighouding. Eén en ander heeft geleid tot de samenstelling van de ideale matras, die perfect inspeelt op de lichaamsbouw en de natuurlijke houding van elk individuele persoon niets dan voordelen heeft. Het gaat hier concreet om de combinatie van matras, de bedbodem en het hoofdkussen.

Wervelkolom.

Het is heel belangrijk dat onze wervelkolom tijdens de nachtrust herstelt van haar activiteiten van overdag. Onze wervelkolom bestaat immers uit wervels en tussenwervelschijven. Dat zijn een soort schokdempers die als gevolg van de beweging die we overdag maken worden uitgeperst. Het is belangrijk dat deze schokdempers gedurende de nacht kunnen recupereren door vocht op te nemen. Dit gebeurt ook effectief als onze wervelkolom goed ondersteund is. Als dit niet het geval is, kan dit leiden tot rug-, nek- en schouderklachten. 

Ieder Individu zijn matras.

Het belang van een aangepast slaapsysteem kunnen we illustreren aan de hand van een paar voorbeelden. Bij een vrouw die een hele slanke taille heeft, is het belangrijk dat deze goed ondersteund wordt. Toch moeten het bekken en de schouderzone diep genoeg in de matras kunnen dringen. Anderzijds is het voor een atletische gebouwde man met brede schouders belangrijk dat deze diep genoeg in de matras kunnen zinken. De ideale ondersteuning van de verschillende lichaamsdelen wordt bereikt door de verschillende plaatsen van het lichaam een ander en aangepast type van ondersteuning te voorzien. Op die manier wordt rekening gehouden met de individuele behoeften en voorkeuren van een persoon.

Meten is Weten.

Aan de hand van een meettoestel dat is ontwikkeld door custom 8, spin-off van de KULeuven worden de lichaamsbouw, de gewichtsverdeling en de positie van de wervelkolom in het lichaam nauwkeurig opgemeten.

De gegevens die het meetsysteem genereert worden gebruikt om de lighouding van de klant te evalueren op de diverse matrassen. In de à la carte meet- en teststudio worden de contouren van de persoon opgemeten aan de hand van een speciaal stretch vestje. Aandacht gaat daarbij naar alle lichaamsparameters, zowel de natuurlijke houding van de persoon als de stand van de  wervelkolom en de lichaamsmaten. De computer registreert deze gegevens en berekent welk hoofdkussen het meest geschikt is en welke samenstelling de boxspring moet krijgen om een maximaal slaapcomfort te garanderen. De computer print nadien een persoonlijke fiche uit op basis waarvan de ideale matras combinatie voor de schouder-,taille-en heupzone wordt gekozen. Het à la carte systeem zorgt voor een ondersteuning van de natuurlijke houding van de rug en wervelkolom. Een zalige nachtrust is daarbij gegarandeerd. Bovendien kunt u nadien het bed naar uw eigen smaak afwerken.

Slaap je Gezond in een mooi bed.

Na het technische opmeten en het bepalen van uw meest ideale slaapcomfort wordt er nog aandacht besteed aan het mooie.
Met een ruime keuze aan modellen hoofdborden, poten en bekledingen kunt u uw bed zowel klassiek als modern afwerken. Wij nemen graag de tijd om u alle mogelijkheden te laten zien en met een perfect aansluitend gamma aan bedlinnen maken wij uw slaapkamer tot een ware droom, waar het aangenaam is te vertoeven.

Bed Behaviour
Quality beds by Coenen


Bekijk hier hoe dit precies in zijn werk gaat!