Vloerkleden - onderhoudsinstructies

Algemene gebruiks- en onderhoudsinstructies

Al onze producten worden met de beste zorg en aandacht gemaakt. Let op de instructies voor het eerste gebruik bij het ontvangen van uw vloerkleed. 

KENMERKEN VAN ONZE VLOERKLEDEN

Onze vloerkleden worden speciaal voor u gemaakt. Ze kunnen echter de volgende productievariaties vertonen, die niet als fouten of defecten worden beschouwd:

Het vloerkleed of de randen van het vloerkleed zijn niet vlak: Als uw vloerkleed niet perfect vlak is wanneer u het uitrolt, of als de randen van het tapijt gerimpeld zijn, laat het dan minstens 24 uur plat liggen voordat u er meubels op plaatst. Het zal op natuurlijke wijze afvlakken en terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm.

Verharing: Tapijten gemaakt van natuurlijke gesneden vezels zijn vaak onderhevig aan pilling of afscheiding en kunnen gedurende zes maanden tot een jaar na het eerste gebruik pluisjes produceren. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door losse vezels, die na het productieproces in het tapijt blijven en er beetje bij beetje uitkomen. Dit is geen defect, maar een veel voorkomende en normale eigenaardigheid die in de loop van de tijd zal afnemen. Op de juiste manier stofzuigen is hierbij zeer belangrijk (zie verder). Wees voorzichtig als je vloerverwarming hebt, want dit kan leiden tot een verhoogd risico op pilling door uitdroging van de vezels. Zorg voor de juiste luchtvochtigheid van 50-70% om dit te voorkomen. 

Meubelvlekken op het tapijt: Wanneer meubels of stoelen extreem dunne of taps toelopende poten hebben, is hun gewicht geconcentreerd op een klein deel van het tapijt, wat het normale verouderingsproces versnelt en inkepingen in het tapijt veroorzaakt. Kantoorrolstoelen moeten ook vermeden worden: ze kunnen sporen achterlaten of extreme wrijving veroorzaken. Onderzetters zijn goedkoop en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen. Gebruik geen rubberen doppen omdat deze het tapijt kunnen beschadigen. Als je meubels wielen hebben, gebruik dan een onderzetter onder elk wiel. 

Grootte: de maat van onze vloerkleden kan ongeveer 2% afwijken van de bestelde maat.

Kleur: Alles wordt in het werk gesteld om een minimale kleurvariatie van de ene kleurstofpartij naar de andere te garanderen. Er kan echter enige variatie optreden, die binnen de productietoleranties blijft.

Fading: Het plaatsen van een vloerkleed in direct en continu zonlicht kan vervaging veroorzaken. Draai je vloerkleed regelmatig om schade te minimaliseren. Overweeg bescherming tegen de zon, zoals schermen, om het risico op vervaging te minimaliseren.

Kleurschakering: Delen van het tapijt kunnen van kleur lijken te zijn veranderd wanneer de vezel anders is georiƫnteerd. Dit is een natuurlijk effect van poolkleden en kan niet worden vermeden.

Uitsteken: Stukjes garen kunnen af en toe uit het oppervlak van het tapijt steken. Dit is een kenmerk van het type geweven en met de hand getufte tapijten, geen fabricagefout. Je kunt de garens voorzichtig bijsnijden of doorduwen naar de achterkant van het vloerkleed. Trek ze er niet uit! 

Productietoleranties: Natuurlijke vezels zoals sisal, zeegras, wol, linnen, katoen, zijde kunnen enkele onregelmatigheden vertonen bij het spinnen en weven. Dergelijke onregelmatigheden zijn inherent aan de natuurlijke schoonheid van geweven vezels en vallen volledig binnen de productietoleranties.